معرفی وبلاگ
بنام خدا (مثال خوب =درک جذاب) گاهی یک تصویر خوب گو یاتر از چند صفحه توضیح و یک تمثیل خوب بیش از چکیده یک کتاب ، ارزش دارد! mesal@mihanmail.ir
صفحه ها
دسته
تبيان
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 337226
تعداد نوشته ها : 307
تعداد نظرات : 26
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

غفلت !

 غفلت براى چشم دل مثل عروض خواب است بر چشم سر، و همان طور که اگر کسى شخص خواب را متنبه و بیدارش نماید ولى او چشم خود را باز نکند که دیدنیها را به بیند واضح و مسلم است که وى کورى و نادانى را بر بینائى و دانش اختیار نموده است، همچنین است هدایت و راهنمائى انبیاء نسبت بکسانى که بعد از بیانات عالیه آنها چشم دل خود را نگشایند و کورى دل را بر بصیرت و بینائى ترجیح دهند که چنین اشخاص را جاحد و معاند گویند.

نام کتاب: طرائف الحکم یا اندرزهاى ممتاز

نویسنده: میرزا احمد آشتیانى-

ناشر: کتابخانه صدوق- تهران: 1362 ش‏

 

 

طرائف الحکم یا اندرزهاى ممتاز    ترجمه‏ج‏2    128    ترجمه جلد 2

1389/2/20

 

کتاب الروضة در مبانى اخلاق         425    باب - 15 اندرزها و خطبه‏ها و حکمت‏هاى حضرت امیر المؤمنین(ع) .....  ص : 380

 

 (1) 42- ارشاد مفید: از سخنان امیر المؤمنین است در اندرز و حکمت بگیرید خداى شما را بیامرزد از گذرگاهتان براى آرامگاهتان، مدرید پرده‏هاى رازتان را در پیش کسى که رازهایتان بر او پوشیده است، پیش از آن که خودتان از دنیا بیرون شوید دلهایتان را بیرون برید، پس شما براى آخرت آفریده شدید و در دنیا زندانى باشید، همانا مرد هر گاه بمیرد فرشتگان گویند پیش از خود چه فرستاد، مردم گویند چه بجا نهاد، پس بخدا سوگند پدران شما پیش فرستادند بعضى از چیزها را که براى شما بود، هر چه دارید جا نگذارید بر زیان شما مى‏باشد زیرا مثل دنیا مانند زهر است مى‏خورد آن را کسى که نمى‏داند. (2) و از همینها است این سخن آن حضرت: زندگى نیست مگر بواسطه‏ى دین مرگى نیست مگر به انکار کردن یقین، پس بنوشید از آب گوارا شما را از خواب غفلت بیدار میکند، زینهار بپرهیزید از زهرهاى نابودکننده.

1389/2/20
بنام خدا

قال علی ع :
آن ظن و گمان که مردم داناراست
بهتر زیقین مردم نادان است
پیش خرد آن سخن که بی برهان است
هم چون سربی مغز وتن بی جان است
دسته ها : تلأ لؤ نور !! - شعر
1389/1/15
من لا یحضره الفقیه-ترجمه غفارى ج‏1 316 *(باب فضیلت نماز) * ..... ص : 308

پنج بار شستشو!!
(2) 640- و باز آن حضرت علیه السّلام فرمود: همانا مثل نماز در میان شما مانند نهرى است بر در خانه یکى از شما جارى باشد و او در هر شبانه روز پنج بار بیرون آمده و در آن آب غسل کرده و خود را بشوید، باین ترتیب دیگر چرک و آلودگى با پنج بار شستشو در بدن باقى نمیماند، همچنین اثر گناهان نیز با خواندن پنج مرتبه نماز در شبانه روز در روح انسان باقى نخواهد ماند.

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25
آداب راز و نیاز به درگاه بى نیاز 136 امر اول: با تانى دعا کند ..... ص : 136

مثل مردى است که بر پادشاهى وارد شد


از امام باقر علیه السلام: اى جوینده علم، نماز بگذار قبل از آن که شب و روزى برسد که توانایى انجام آنها را نداشته باشى مثل نماز براى مصلى مثل مردى است که بر پادشاهى وارد شد و پادشاه براى او ساکت شد تا آنکه نیازهاى خود را بگوید. مرد مسلمان به هنگام نماز در موطن شنوایى خداى قرار دارد و تا در نماز است خداى تعالى به او نگاه مى‏کند تا نمازش تمام شود.

(8) امام صادق علیه السلام فرمود: نماز واجب را بوقت آن بگذار و همانند وداع‏کننده با نماز که هرگز موفق به اداى آن نمى‏شوى نماز بگزار! سپس به سجده‏گاهت بنگر! اگر میدانستى که طرف راست و چپ تو چه کسى هست نمازت را به خوبى مى‏آوردى، بدان که تو در پیشگاه خدا هستى، تو را مى‏بیند و تو او را نمى‏بینى.

(9) و پیامبر (ص) فرمود: اى ابا ذر! مادامى که در نماز هستى تو در پادشاه را مى‏زنى و هر کس در او را بزند در بروى او باز مى‏شود. اى ابا ذر! مؤمنى نیست که براى نماز بلند شود جز آنکه حسنات بین او و بین عرش موج مى‏زند خداى تعالى فرشته‏اى را مى‏گمارد که ندا در دهد اى فرزند آدم! اگر ثواب نمازت را مى‏دانستى و مى‏دانستى که با چه کسى سخن مى‏گویى هرگز خسته نمى‏شدى و به چیز دیگرى توجه نمى‏کردى.

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25
درر الأخبار با ترجمه ترجمه ‏فارسى 585

مثل نماز کسى بخوان که مى‏خواهد وداع کند!


معمر بن خلاد، از حضرت رضا علیه السّلام، از پدرانش روایت کرد که فرمود: خالد بن زید، به محضر رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله وارد شد و عرض کرد یا رسول اللَّه به من سفارشى بکن کوتاه باشد که من آن را حفظ کنم فرمود: پنج مورد را بر تو سفارش مى‏کنم:
نومیدى از آنچه در دست مردم مى‏باشد که خود آن بى‏نیازى است، و بر تو باد پرهیز کردن از طمع که خود آن نیازمندى حاضر است، و نماز را مثل نماز کسى بخوان که مى‏خواهد وداع کند، و بپرهیز از کارى که از آن عذر خواهى خواست، و براى دوستت چیزى را دوست بدار که آن را براى خودت دوست مى‏دارى. (

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25
الحیاة با ترجمه احمد آرام ج‏5 136 حدیث ..... ص : 134

ستون دین‏
حدیث‏
1 النّبیّ «ص»،-
فیما رواه الإمام الباقر «ع»: الصّلاة عمود دینکم. «1»
(1) پیامبر «ص»- به روایت امام محمّد باقر «ع»: نماز ستون دین شماست.

2 النّبیّ «ص»-
فیما رواه الإمام الصّادق «ع»: مثل الصّلاة مثل عمود
  الفسطاط، إذا ثبت العمود نفعت الأطناب و الأوتاد و الغشاء، و إذا انکسر العمود لم ینفع طنب و لا وتد و لا غشاء. «1»
(1) پیامبر «ص»- به روایت امام جعفر صادق «ع»: مثل نماز مثل ستون چادر (خیمه) است، که تا ستون محکم باشد، طنابها و میخها و پوش، (بر سر پا و) سودمند خواهد بود؛ و تا ستون بشکند (و از جا در رود)، هیچ طناب و میخ و پوشى به درد نمى‏خورد (و چادر بر پا نخواهد ماند- «بر پا نبود خیمه بى‏ستون»).

              

الإمام علی «ع»: اللَّه! اللَّه! فی الصّلاة، فإنّها عمود دینکم ... «2»
(2) امام على «ع»: خدا! خدا! در باره نماز (و خواندن آن و برپادارى آن)، زیرا که نماز ستون دین شماست.

-------

    آرى، نماز ستون دین است. این تعبیرى است که- چنان که دیدید- از پیامبر اکرم «ص» در باره نماز (سازنده‏ترین عمل براى فرد و اجتماع) رسیده است، و همچنین از امام على بن ابى طالب «ع». و ستون هر چیز، یعنى آنچه این چیز بر آن تکیه دارد و بدون آن بر سر پا نمى‏ماند؛ پس دین و دیندارى- در سطح فرد و جامعه- جز با نماز دوام پیدا نمى‏کند و بر پا نخواهد ماند. و از اینجا اهمیّت نماز جماعت نیز بخوبى روشن مى‏شود.            
الحیاة با ترجمه احمد آرام، ج‏5، ص: 136

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25

درب خانه ملک جبّار را مى‏کوبى!
705-
قال رسول اللَّه صلّى اللَّه علیه و آله: یا أبا ذرّ ما دمت فی الصّلاة فإنّک تقرع باب الملک الجبّار و من یکثر قرع باب الملک فانّه یفتح له.
البحار 77/ 78 امالی الطوسی 2/ 141 مجموعة ورام 2/ 54 لئالی الاخبار 4/ 3
پیامبر خدا (ص) فرمود: اى ابو ذر! تا هنگامى که در نماز هستى، درب خانه ملک جبّار را مى‏کوبى، و هر کس درب خانه ملک را بسیار بکوبد به رویش باز مى‏شود.
دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25

مثل نهر جارى
از ابو بصیر از امام باقر (ع) نقل شده که پیامبر خدا (ص) فرمود:
اگر بر درب خانه یکى از شما نهرى باشد و او هر روز پنج بار خود را در آن شستشو دهد آیا در بدنش چرکى باقى مى‏ماند؟ (راوى مى‏گوید:) گفتم: نه! فرمود: مثل نماز همچون مثل نهر جارى است. هر گاه آدمى نماز بگزارد گناهانى را که میان دو نماز از
او سر زده است، مى‏پوشاند.
الحکم الزاهرة با ترجمه انصارى، ص: 278
دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25

الحکم الزاهرة با ترجمه انصارى 278 69

عظمة الصلاة فی الدین

عظمت نماز در دین اسلام

. عن ضمرة بن حبیب قال: سئل النبیّ صلّى اللَّه علیه و آله: عن الصلاة فقال صلّى اللَّه علیه و آله: الصّلاة من شرایع الدّین و فیها مرضاة الرّبّ عزّ و جلّ و هی منهاج الأنبیاء و للمصلّی حبّ الملائکة و هدى و إیمان و نور المعرفة و برکة فی الرّزق و راحة للبدن و کراهة للشّیطان و سلاح على الکافر و اجابة للدّعاء و قبول للأعمال و زاد للمؤمن من الدّنیا إلى الآخرة و شفیع بینه و بین ملک الموت و أنس فی قبره و فراش تحت جنبه و جواب لمنکر و نکیر، و تکون صلاة العبد عند المحشر تاجا على رأسه و نورا على وجهه و لباسا على بدنه و سترا بینه و بین النّار و حجّة بینه و بین الرّبّ (عزّ و جلّ) و نجاة لبدنه من النّار و جوازا على الصّراط و مفتاحا للجنّة و مهورا للحور العین و ثمنا للجنّة. بالصّلاة یبلغ العبد إلى الدّرجة العلیا لأنّ الصّلاة تسبیح و تهلیل و تکبیر و تمجید و تقدیس و قول و دعوة.

مستدرک الوسائل 1/ 180 الخصال 2/ 522 جامع احادیث الشیعة 4/ 22

-------------

ضمرة بن حبیب مى‏گوید: از پیامبر (ص) در باره نماز سؤال کردند، فرمود: نماز از سنّتهاى دین و مایه خشنودى پروردگار و راه روشن پیامبران‏

-----------------------

الحکم الزاهرة با ترجمه انصارى، ص: 277 

(1) نمازگزار از محبّت فرشتگان و هدایت و ایمان و نور شناخت و روزى با برکت و راحتى بدن برخوردار است. نماز مایه ناخشنودى شیطان و سلاحى بر زیان کافر و باعث استجابت دعا و پذیرش اعمال و توشه مؤمن از دنیا به سوى آخرت است. نماز شفاعت‏کننده‏اى میان نمازگزار و فرشته مرگ و همدمى در قبر وى و بسترى زیر پهلوى او و پاسخى براى نکیر و منکر است. نماز آدمى به هنگام محشر، تاجى بر سر او و نورى بر سیما و پوششى بر بدنش و حجابى میان او و آتش و حجّتى میان وى و پروردگارش مى‏باشد و باعث رهائى بدن او از آتش است. نماز وسیله عبور از صراط و کلید بهشت و مهریّه حوریان و بهاى بهشت است. آدمى به وسیله نماز به بالاترین درجه مى‏رسد، زیرا نماز تسبیح و تهلیل و تکبیر و تمجید و تقدیس و دعا و سخن است.

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25

امالى شیخ مفید-ترجمه استادولى متن 129 مجلس چهاردهم شنبه 26 رجب 407

مثل نماز

از امیر المؤمنین (ع) روایت کند که رسول خدا (ص) فرمود: هر کس یک عمل واجبى (مثل نماز) بجا آورد، در نزد خداوند دعائى قابل استجابت دارد.

دسته ها : تلأ لؤ نور !!
1388/10/25
X