معرفی وبلاگ
بنام خدا (مثال خوب =درک جذاب) گاهی یک تصویر خوب گو یاتر از چند صفحه توضیح و یک تمثیل خوب بیش از چکیده یک کتاب ، ارزش دارد! mesal@mihanmail.ir
صفحه ها
دسته
تبيان
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 336445
تعداد نوشته ها : 307
تعداد نظرات : 26
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
مثل مرغى که دانه‏ها را جمع بکند!
امیرالمؤمنین(ع):
«و اصاب البلاء من ابصر فیها، و اخطا البلاء من عمى عنها» (3). هر کس که بصیرتى داشته باشد و به قول امروز روشنفکر باشد، هر کس که فهم و درکى داشته باشد، این بلا و فتنه، او را مى‏گیرد. زیرا نمى‏خواهند آدم چیز فهمى وجود داشته باشد. و تاریخ نشان مى‏دهد که
بنى ‏امیه افراد به اصطلاح روشنفکر و دراک آن زمان را درست مثل مرغى که دانه‏ها را جمع بکند، یکى یکى جمع مى‏کردند و سر به نیست مى‏نمودند. و چه قتلهاى فجیعى در این زمینه انجام دادند.
پاورقى:
3 - 2 - 1 - نهج البلاغه فیض الاسلام خطبه 92 ص. 274
[صفحه: 267]
حماسه حسینى (1)/متفکر شهید استاد مرتضى مطهرى/انتشارات صدرا/چاپ چهاردهم: تابستان 1368
نرم افزار اندیشه مطهر
دسته ها : مثال مطهر !
1388/11/5
کتابى مثل مثنوى مولوى
شما هندیها و ژاپنیها و اعراب را دیده‏اید، آنها هم مثل ما مشرق‏زمینى هستند، لکن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازه‏اى که ما در مقابل لغات و عادات اجنبى تسلیم هستیم هیچ ملتى تسلیم نیست. به عکسهائى که در کتابهاى تاریخ علوم هست نگاه کنید، مى‏بینید دانشمندان درجه اول هند با همان عمامه و لباس خودشان هستند.
نهرو که یک سیاستمدار بزرگ و یک وزنه‏جهانى بود با همان لباس هندى در همه جا حرکت مى‏کرد. بلندى و کوتاهى لباس و یا سفید و سیاه بودنش اهمیت ندارد، اما اینکه آن دانشمند عمامه خودش را سرش مى‏گذارد و یا نهرو با آن شلوار سفید و گشاد و پالتوى مخصوص همه جا مى‏رود، مى‏خواهد به همه مردم دنیا بگوید که من هندى هستم و باید هندى باقى بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم که علم و صنعت مربوط به کشور خاصى نیست. در مقابل عقاید بزرگ فلسفى و دینى تعصب ندارم، اما در مورد شعارهاى ملى، هر کسى به شعارهاى خودش پایبند است. من چرا باید شعار یک ملت دیگر را بپذیرم؟ ولى ما، اگر فرنگى یک زنار ببندد، ما دو تا زنار مى‏بندیم با اینکه او روى حساب شعار خودش این کار را مى‏کند. در جامعه ما این حسابها نیست. هر روز یک زمزمه‏اى بلند مى‏شود و هر چند صباحى یکبار مسئله تغییر خط مطرح مى‏شود که این خط به درد نمى‏خورد و باید خط لاتینى بکار ببریم و کلمات خودمان را با حروف لاتین بنویسیم، (1) حالا در اثر این تغییر چه به سر معارف و فرهنگ و تمدن و شخصیت و حماسه ملى ما مى‏آید، این حسابها دیگر در کار نیست. ما آثار نفیسى داریم که در دنیا نظیر ندارد. مگر دنیا کتابى مثل مثنوى مولوى دارد؟

پاورقى:
1 - اشاره به زمان طاغوت است که هر چند صباحى یکبار قلم بدستانى در رابطه با سیاست استعمارى رژیم، مسئله تغییر خط فارسى به لاتین را مطرح مى‏کردند.
[صفحه: 168]
حماسه حسینى (1)/متفکر شهید استاد مرتضى مطهرى/انتشارات صدرا/چاپ چهاردهم: تابستان 1368
نرم افزار اندیشه مطهر

دسته ها : مثال مطهر !
1388/11/5
X